Omgeving

Zeeland een uniek deltagebied dat altijd in beweging is.

Geboetseerd door de elementen en getekend door eeuwen van strijd tussen mens en water.

 

Wie aan Zeeland denkt, denkt aan Zon, Zee en Strand. Voor velen de belangrijkste reden om hier hun vakantie door te brengen. En terecht! De Zeeuwse stranden behoren tot de mooiste van noordwest Europa.

Maar…, ze vormen slechts de ‘slagroom’ op een grote smakelijke taart!

Zeeland is zoveel meer…

Weidse vergezichten over een bonte deken van landerijen, water, natuurgebieden en gezellige dorpjes. Plaatsen als Middelburg, Goes of Veere zijn zeker een bezoek waard. Om gezellig te winkelen of zomaar te slenteren door de eeuwenoude binnenstad. Wat te denken van de beroemde Deltawerken met zijn imposante bouwwerken als de Oosterscheldekering.

Tegenwoordig zijn alle eilanden met elkaar verbonden door dammen, bruggen of tunnels en is alles prima met de auto te bereiken. Maar wie Zeeland echt wilt proeven laat de auto staan en pakt de fiets of een paar stevige wandelschoenen.

 

Vooral de eilanden Walcheren en Zuid-Beveland zijn bij uitstek geschikt om per fiets te verkennen. Een wirwar van landweggetjes beschut door hagen van meidoorn, oude dijkjes, fietspaden en een uitgebreid netwerk van fietsroutes staan garant voor onbezorgd en veilig fietsplezier. Ook met kleine kinderen.

En als je eens iets anders wilt dan fietsen of luieren op het strand dan bieden tal van bezienswaardigheden en attracties voldoende afwisseling. Musea, speeltuinen, attractie en themaparken. Of bezoek een van de gezellige weekmarkten. Maar wat je zeker niet mag missen is het traditionele ‘ringrijden’. Wedstrijden waarbij men gezeten op een Zeeuws trekpaard in volle galop een kleine ring aan een lans moet steken.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar ons advies is: Ontdek het zelf!

U bent van harte welkom!

 

Tip: kijk eens op onze pagina met links voor meer informatie over de omgeving en attracties.