Boerderijwinkel

Boerderijwinkel Groenteschuurtje

Door het grote assortiment, service en kwaliteit is onze boerderijwinkel al vele jaren een begrip. In onze moderne snijkeuken bereiden wij dagelijks de heerlijkste rauwkost salades met speciale dressings op basis van magere yoghurt. Dus beslist geen vette hap!

 

Zes dagen per week vullen wij onze winkel met heerlijk verse producten. Kwaliteit is voor ons erg belangrijk en we vullen onze winkel graag zoveel mogelijk met zeeuwse en nederlandse producten. Naast de vele dagverse producten vindt u bij ons een uitgebreid assortiment streekproducten, nootjes en geschenkartikelen. Kortom, als u bij ons kampeert, hoeft u voor een lekkere en gezonde maaltijd niet ver te zoeken. Kijk gerust eens op de website van 't Groenteschuurtje.

 

boerderijwinkel

De kwekerij

Omstreeks het jaar 1900 kocht Leendert Joziasse sr. zijn eerste perceel tuingrond en bouwde hierop een boerderijtje. Er werden veel verschillende gewassen gekweekt. Zo werden naast appels en peren ook pruimen, aardbeien, rode en zwarte bessen gekweekt. Maar ook zeer vele soorten groenten zoals prei, bospeen, witlof, bijna alle koolsoorten, knolselderij, meloenen, tomaten en aardappelen. Op de foto, welke omstreeks 1948 is gemaakt, is duidelijk te zien hoe de grond optimaal werd benut door tussen de aanplant van fruitbomen ook groentegewassen te telen. In de kleine tuinbouwkas werden druiven gekweekt, ’s winters witlof en in ’t voorjaar jonge plantjes om buiten weer uit te planten. Al deze producten werden op de veiling in Middelburg verkocht aan veelal lokale groenteboeren.

 

 

 

 

 

 

Door de jaren heen is er veel veranderd. In het prille begin ruim 20 gewassen met een oppervlakte van 1 voetbalveld naar een oppervlakte van bijna 130 voetbalvelden met slechts 2 gewassen. Bloemkool en Venkel. Welke hun weg vinden naar afnemers door heel Europa. De huidige kwekerij is in handen van de broers Werner en Henry Louwerse. Op de website van tuinderij Lobros kunt u hierover meer lezen.